4 mrkve nebo karotky
1 cibule
1 lžička ghí nebo slunečnicový olej
130g hrášku (čerstvý nebo sterilovaný)
6 lžic pohanky lámanka
1 lžička tymiánu
mořská sůl
čerstvě umletý pepř
3 vejce
brambory
V kastrolku osmažíme cibulku na ghí, osolíme jí, přidáme mrkev a chvilku opékáme. Potom vložíme hrášek, pohanku, tymián a pepř a podlijeme vodou jen tak, aby bylo vše ponořené. Dusíme doměkka, s čerstvým hráškem to trvá poněkud déle. Já bohužel neměla pohanku lámanku, ale kroupy, takže vznikla směs a ne zahuštěná mrkev jak jsem původně chtěla. Podáváme klasicky s bramborem a doplníme vajíčkem natvrdo ;)
Děkuji moc za tento suprový recept na heřmánkový čaj. Já jsem hrozně dlouho heřmánkový čaj neměla ráda, asi proto, že mi ho nutila celé dětství máma, ale v posledních letech jsem si k němu našla cestu :) Takže hned jak budu moct, tento čajík určitě vyzkouším!
OdpovědětVymazat