Popenec vám nejenom pomůže na zánět žaludku i močových cest, při kašli, ale i okoření bylinkové máslo, omáčku, vejce, zpestří špenát a dochutí saláty i polévky.
Chuť má lehce výraznou. Teď všude roste a kvete, tak si ho zkuste přidat do nějakého jídla nebo si udělejte čaj. Já jsem s i něco málo nasušila ;)

mořská sůl
čerstvě namletý pepř
svazeček kvetoucí natě čerstvého popence
Popenec opláchneme, necháme okapat a nasekáme najemno keamickým nožem. Do změklého másla vmícháme popenec, sůl a pepř. Zabalíme do potravinové folie do válečku a dáme máslo vychladit a uležet do druhého dne. Je vynikající!
Super, popence máme plnou zahradu. Tohle musím vyzkoušet :-)
OdpovědětVymazatMy právě taky ;) Je fakt moc dobré!
Vymazat