1kg jahod
250g rebarbory
400g třtinového cukru
1 ciron
1 vanilkový lusk
1 lžička mleté skořice
3 lžičky jablečného pektinu
Předem si připravíme sklenice a víčka-pečlivě je umyjeme a vyvaříme. Do hrnce dáme vařit jahody, oloupanou a nadrobno nakrájenou rebarboru, cukr, šťávu z jednoho citronu, skořici, pektin a drobná semínka z rozpůleného lusku vanilky-stahneme krásně nožem pokud je lusk měkký, tvrdý nekupujte bude asi starší nebo špatně zabalený a semínka z něj špatně nožem dostanete. Rozvařujeme asi 10-15minut, můžeme jahody trohu pomačkat. Sbíráme pěnu vzniklou vařením a horkou hmotou plníme skleničky, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 5 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat