Tohle jídlo jsem měla ráda už odmalička a teď i moje děti jsou brambůrkoví. Na "chudou" večeři našich babiček najdete vše na běžné vesnické zahrádce :) U nás zahradě vždy pár brambor vysadíme, právě kvůli takovýmto vychytávkám. Nové brambory nemusíte loupat takže je s nimi méně práce, odpadu a obsahují více vitamínů.
nové brambory
nová cibule
větvička libečku
mořská sůl
olivový olej
cibulové natě
kefír, kyška, jogurt.....bylinky
Čerstvé nové brambory jdou krásně očistit kartáčkem na zeleninu. Vaříme v osolené vodě s kmínem a větvičkou libečku. V kastrolku osmahneme na ghí novou cibuli, osolíme. Brambory servírujeme s olivovým olejem, osmahlou cibulkou a nasekanou cibulovou natí. Zapíjíme kefírem nebo kyškou. Někdo na brambory strouhá tvrdý tvaroh, dobré jsou také s
jogurtem do kterého můžeme přidat česnek, nebo pažitku nebo kopr, prostě co každý preferuje.
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
OdpovědětVymazat