V Británii je prý hodně oblíbený, v Asii ho jedí ještě teplý........ a hlavně děti se po něm můžou utlouct.
100g tapioky
600ml obilného mléka (nejčastěji se však používá kokosové, hlavně v Asii)
2 lžíce agávového sirupu (případně méně a můžeme si hotový puding polít javorovým sirupem)
špetka skořice (nemusí být)
Kuličky přes noc namočíme do části mléka, budou tak rychleji uvařené a všechny dokonale průhledné. Když na to ale zapomenete nevadí můžete je uvařit i nenamočené jen to bude trvat trošku déle a občas stejně najdete kuličku s bílým středem.
Dá se i velmi dobře vyklopit. Doporučila bych ještě po nalití horkého pudinku do skleniček přikrýt je třeba čistou utěrkou, udělá se jinak celkem silný škraloup.
Žádné komentáře:
Okomentovat