Domácí a poctivější varianta omáček na těstoviny než ty ve skleničkách z obchodu ;) Opravdu rychlá a chutná omáčka, hlavně je domací a z čerstvé zeleniny :)
Varianta 1:
mořská sůl
slunečnicový olej
1 lžička Provensálského koření
3/4 l vody
1-2 mrkve
1/4 celeru
1 malá cuketa
1 tuba rajského protlaku (DM drogerie)
200g nakládané kukuřice
bazalka na ozdobu
těstoviny
Cibulku lehce orestujeme na oleji a přidáme česnek nakrájený na plátky sušené bylinky, osolíme a ještě chvíli necháme provonět. Podlijeme vroucí vodou a přidáme nastrouhanou mrkev, celer a cuketu, protlak a kukuřici. Necháme chvilku provařit a podáváme s těstovinami a čerstvou bazalkou.
2 cibule
2 lžíce ghí
2 lžíce ghí
3 mrkve
4 stroužky česneku
1 petržel nebo kus celeru
část bílé ředkve nebo cukety
200g žampionů
mořská sůl
1-2 lžičky provensálských bylinek
500-750ml vody nebo zeleninového vývaru
100g munga dáme namočit přes noc nebo máme starší naklíčené
několik růžiček brokolice
několik růžiček brokolice
Cibuli osmažíme na ghí, pak přidáme žampiony nakrájené na plátky a utřený česnek, osolíme. Po chvíli přidáme najemno nastrouhanou mrkev a petržel, a ředkev nebo cuketu nakrájenou na kostičky. Podlijeme vodou, přisolíme a okořeníme a dusíme chvilku pod pokličkou. Na závěrečných asi 5-10minut dušení přidáme mungo, můžeme přidat i pár růžiček brokolice.... Podáváme s rýží nebo s těstovinami.
Žádné komentáře:
Okomentovat