Tento perník můžete vyzkoušet na podzim z jablek a do těsta trochu nasekaných ořechů, nebo z mrkve.....nebo to nakombinovat!
3 vejce
4 lžíce sirupu (agávový, rýžový, slad....)
200ml olivového oleje
350g nastrouhané cukety
350g špaldové mouky
1 sáček vinného kamene (17g)
4 lžičky kakaa
2 lžičky perníkového koření
višňová marmeláda
100g kokosového oleje
100g kakaa
4 lžíce sirupu
1/2 citrónu na šťávu
Všechny ingredience na těsto dobře promícháme, rozetřeme do pekáčku s pečícím papírem a dáme péct při 175°C na 30 minut.
Po vychladnutí podélně rozřízneme a potřeme višňovou marmeládou, přiklopíme a vrátíme do pekáčku. Trochu k sobě přitlačíme a připravíme si polevu. Necháme rozehřát kokosový olej, v létě venku, v zimě třeba chvilku na topení..., a dobře promícháme lžičkou s kakaem, sirupem a citrónovou šťávou. Potřeme rovnoměrně perník a dáme na chvilku do lednice ztuhnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat