15-20 stroužků česneku
olivový olej
2 feferonky případně chilli omáčka (pro děti 1 menší paprika)
svazek petrželové natě
500g těstovin (klasicky špagety)
parmazán nebo jiný tvrdý sýr (v originál receptu ale není, já ho tady taky nemusím)
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, vhodíme česnek nasekaný na tenké plátky a nadrobno nasekané feferonky nebo papriku. Chvilinku opékáme a přidáme nasekanou petrželku a těstoviny i s trošičkou vody, ve které se vařily. Dobře promícháme a můžeme podávat posypané strouhaným sýrem.
Tak toto musím někdy zkusit. Italská jídla mám moc ráda. Celkově mám pro Itálii velkou slabost a hrozně ráda se tam vracím. Hodně ráda mám například Toskánsko. Tam bych se chtěla podívat příští rok. Zrovna nedávno jsem si zkoušela hledat nějaké levné ubytování Toskánsko a všimla jsem si, že se tam teď dá sehnat za velmi slušné peníze, tak doufám, že to tak zůstane.
OdpovědětVymazat