Vegetariánské recepty, využití léčivých rostlin, domácí ekodrogerie, biozahrada a tvorba z jedné venkovské chalupy.
pátek 4. března 2016
Polentová pizza
150g polenty
600ml vody
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
2 válečky mozarelly
4 rajčata
1 cibule
3 stroužky česneku
100g rajského protlaku
1 lžička sušené bazalky
Připravíme si nejprve rajčatovou omáčku. Na oleji osmažíme cibuli a nasekaný česnek, po chvíli přidáme rajčata nakrájená na kostky a protlak. Osolíme a povaříme do zhoustnutí, mícháme bazalku a odstavíme. Polentu rozmícháme ve vodě, osolíme a přivedeme k varu. Stahneme oheň a provaříme do zhoustnutí. Nalijeme do olejem vymazané a polentou vysypané koláčové formy, Lžící polentu uhladíme a vytvoříme zdvihlé okraje. Na polentu napijeme omáčku a poklademe plátky mozarelly. Zapékáme 30 minut při 200°C.
Žádné komentáře:
Okomentovat