úterý 15. listopadu 2016

Provensálské bylinky II. (klasická francouzská verze)

Bylinková směs se míchá v různém poměru, největší podíl však má vždy tymián a rozmarýn. Základní poměr je 4:3:1:1:1:1. Jiní dávají přednost rovným dílům bylinek, ozkoušejte, uvidíte, resp. ucítíte ;) Klasická verze je samozřejmě bez levandule.


4 lžíce tymiánu
3 lžíce rozmarýnu
1 lžíce bazalky
1 lžíce dobromysli (oragana)
1 lžíce saturejky
1 lžíce estragonu

Používejte jen důkladně usušené listy, které jste předem rozdrobili. Vše smíchejte v misce, trochu promněte mezi prsty a nasypte do tmavé sklenice, tak si koření zachová charakteristickou vůni. Pokud budete chtít koření použít k dochucení jídla, vyplatí se ho trošku nasypat do malé misky, pokapat olejem a nechat rozvonět.

Žádné komentáře:

Okomentovat