"česnek cikánský, lesní, psí a vlčí nebo také čarodějná cibule..."
Medvědí pesto jsem ještě nedělala. Ani jsem zprvu nevěděla jestli tam dát i česnek. Nakonec jsem se ale rozhodla dobře...a kluci baštili. Originál pesto se tře v hmoždíři. Jen tak se totiž naprosto dokonale uvolní vše potřebné z čerstvých bylin. Tedy šťávy a silice. Já na to nemám čas, je to docela zdlouhavé, ale bude to v principu podobné jako při výrobě gomasia. To správné propojení se solí. Pesto použijete také netradičně na čerstvý chléb nebo k dochucení jarních polévek ;) Pesto je vlastně raw a toto mé i vegan. Vůbec mi nepřijde dobré dávat tam i sýr, každý kdo ho jí si ho může přidat až na talíř.


100ml olivového oleje
velký svazek čerstvého medvědího česneku
mořská sůl
Suroviny rozmixujeme, ne uplně dohladka. Co nesníme uskladníme v uzavřené nádobě v lednici ještě několik dnů. Takto si v sezóně můžeme připravovat pesto z čehokoliv.

Žádné komentáře:
Okomentovat