úterý 25. dubna 2017

Polévka z bršlice s cizrnou

Bršlice kozí noha :) je úporný oddenkatý plevel s vysokým obsahem vitamínu C. Takže než ho v zahrádce zlikvidujete udělejte si z něj nějakou dobrotu. Salát, špenát nebo polévku...


1 cibule
2 stroužky česneku
olej
sůl
1 pórek
1 lžička mletého kmínu
3 velké hrsti listů bršlice
250g uvařené cizrny

V hrnci na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a česnek. Osolíme a přidáme kmín a nakrájený pórek. Chvilku restujeme do změknutí a pak zalijeme asi 1,5 litrem horké vody nebo zeleninovým vývarem. Vložíme cizrnu a opláchnuté listy bršlice a vše společně rozmixujeme. Polévku ideálně zkonzumujeme hned všechnu. Druhý den už nemá takovou hezkou zelenou barvu. Vůbec nedoporučuju listy v polévce povářet. Špenát také nemá nikdo rád na kaši s tmavou zahnědlou barvou.

Žádné komentáře:

Okomentovat