
2 lžíce ghí/másla/oleje
2 velké cibule
4 velké stroužky česneku
1 lžička semen anýzu
2 lžičky semen fenyklu
mořská sůl
3 velké mrkve
2 pastiňáky
2 hlízy fenyklu
250ml suchého bílého vína
2 brambory
400g krájených rajčat (čerstvých nebo plechovka v biokvalitě)
asi 1l zeleninového vývaru nebo vody
0,5g prášku šafránu
pár plátků nori řasy (natrhané)
1 lžíce sušeného tymiánu
2 hrnky uvařených fazolí (já měla dva druhy)
K servírování:
čerstvá větvička tymiánu nebo fenyklu
pomerančová kůra
kváskový chléb
V hrnci rozehřejeme tuk nebo olej a vhodíme do něj fenzkl s anýzem. Když se rozvoní přidáme nakrájenou cibuli a česnek, osolíme a orestujeme. Pak přidáme nakrájenou mrkev, pastiňák a hlízy fenyklu nakrájené na větší kousky. Opět chvíli restujeme a podlijeme vínem. Pak přidáme šafrán, natrhanou nori řasu, tymián a vaříme asi 45minut. Když je zelenina uvařená vložíme ještě fazole a necháme chvíli prohřát.
Žádné komentáře:
Okomentovat