květák nebo brokolice
hraška na obalování nebo obyč. hraška s libovolným kořením a trochou soli
olej na smažení
batáty
mrkev
Batáty si oloupeme a nakrájíme na menší kousky (budou dřív hotové), mrkev stejně tak. Vaříme v osolené vodě do změknutí až lehkého rozvaření, scedíme (zeleninový vývar si necháme třeba na polévku) a hned v hrnci rozšťoucháme.
Květák nebo brokolici rozdělíme na malé růžičky a obalíme v kašičce z hrašky (hraška s vodou, žádné vejce). Květák si můžete i lehce předvařit v mírně osolené vodě. Smažíme pozvolna ze všech stran a necháme okapat přebytečný olej na ubrousek. Podáváme s čerstvou listovou zeleninou, kysaným zelím nebo s klíčky.
![]() |
Nebo brokolici? |
Žádné komentáře:
Okomentovat