
250g kukuřičné krupice (pokud se vám zdá moc hrubá trošku jí mixněte)
30g kakaa
120g ghí nebo másla
100g třtinového cukru
5 domácích nebo bio vajec
130ml červeného vína
1 lžičku perníkového koření
1 sáček prášku do pečiva bez fosfátů
1 lžíce vanilkového extraktu
2 hrsti mini hrozinek
ghí/máslo a kukuřičnou strouhanku na přípravu formy
Tuk utřeme s cukrem do pěny, pak postupně přidáváme vejce. Nakonec přilijeme víno, vanilkový extrakt, kakao a perníkové koření. Mícháme dokud nevznikne hladké těsto. Krupici promícháme s práškem do pečiva a vmícháme do hmoty. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme, nalijeme do ní těsto a dobře ho uhladíme. Bábovku pečeme ve vyhřáté troubě při 175°C asi 50 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat