Dala jsem si oloupané a nakrájené kousky do mrazáku a další sklizeň plánuju až budou jahody. Rebarbora a jahody, to je totiž božská kombinace!
Porridge je vlastně řídká kaše z obilovin a je tradiční v mnoha kulturách. Je dobře stravitelná a podává se také v době nemoci nebo k snídani, protože dodává sílu. Dnešní konzumní společnost už zapomněla na jednoduchá, zdravá, levná a posilující jídla. Hodně lidí opovrhuje prostým jídlem jako je kaše.... Neznalost a zmlsanost, je to škoda.

2 hrnky ovesných nebo žitných vloček
3 hrnky vody
1 hrnek světlého piva (případně vody nebo rostlinného mléka)
5-10 sušených švestek nebo datlí (nakrájené na malinké kousky)
1 lžička sušené citrónové kůry
1 lžička vanilkového extraktu
Pomalu přivedeme k varu a vaříme 5-7 minut.
Kompot:
3 oloupané velké stonky rebarbory
3 červená jablka
asi hrnek vody (jen, aby byla rebarbora s jablky částečně ponořená)
1 lžička vanilkového extraktu
Pomalu přivedeme k varu a vaříme 7-10 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat