
200g hladké špaldové mouky
100g másla nebo ghí
1 lžíce agávového sirupu
1 vejce
trošku mořské soli
Na náplň:
4 řapíky rebarbory
3 lžíce agávového sirupu ( nebo třtinového cukru, do korpusu se nehodí, křupalo by to mezi zuby ;)
3 vejce (domácí nebo bio)
kousek čerstvého zázvoru podle gusta
50g medu
250g bio tvarohu
2 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžíce vanilkového extraktu
Ze surovin na těsto vypracujeme hladké těsto a vyválíme plát větší než forma tak, aby zbylo i na vyšší okraje. Potom ho opatrně přendáme do formy na koláč. Je dobré si těsto složit nebo srolovat, aby se cestou neprotrhlo, ale i to se dá opravit. Oloupané a nakrájené řapíky rebarborky promícháme s cukrem a položíme na korpus. Zalijeme umixovanou směsí zbylých surovin na náplň a pečeme při 180°C 45-60 minut, záleží na velikosti formy resp. hlavně na výšce. Hotový koláč je na povrchu ztuhlý a začíná zlátnout. Tak ať se vám taky se povede!



Žádné komentáře:
Okomentovat