
300g celozrnně špaldové mouky
1 vejce
špetka soli
Na makovou posypku:
1:1 modrý mák se třtinovým cukrem
nebo jen namletý mák a polití javorovým sirupem nebo medem
ghí nebo máslo
Vychladlé uvařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme mouku, vejce a sůl a vypracujeme hladké těsto. Rokrojíme na třetiny nebo čtvrtiny, vyválíme válečky a nakrájíme cca 25-30 stejně velkých plátků (podle velikosti ovoce). Do každého kousku zabalíme třešeň, vrstva těsta by neměla být příliš silná. Knedlíky hned uvaříme ve vroucí osolené vodě. Hotové jsou do 10 minut, dokud nevyplavou. Na talíři omastíme máslem nebo ghíčkem a posypeme rozmixovanou směsí na makovou posypku, polijeme javorovým sirupem nebo medem.
Žádné komentáře:
Okomentovat