Pizza má cuketový korpus, je bez mouky, ale veganská není, protože tam je vajíčko. Když nemáte svoje domácí jako já ani bio, a nebo chcete vegan verzi, použijte lněné semínko rozmixované a smíchané s troškou vody... Ingredience na náplň si dejte samozřejmě podle toho co máte rádi VY ;) Nahoru jak kdo, já si teď ulítávám na kešuparmazánu. Pizza je fakt dobrá a myslím, že nadchne i ty strávníky, kteří by cuketu dobrovolně nejedli.

450g nastrouhané cukety (asi 2 hrnky)
100g marinovaného tofu
1 vejce
sůl, pepř
Moje náplň:
200g rajčat bez slupky
sůl
sušená bazalka
1 stroužek česneku
černé olivy
kukuřice
Kešuparmazán:
kešu (rozmixované)
lahůdkové droždí
sůl
Cuketu oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme jádřinec. Nastrouháme najemno i s tofu, přidáme vejce a sůl a vypracujeme vlhké těsto. Rozprostřeme a vyválíme ve formě (plechu) dotenka s okraji a dáme péct při 180°C do vyschnutí a zezlátnutí. Poznáte to tak, že se začnou odlepovat okraje. U mě to trvalo asi hodinu, dělala jsem dvojnásobnou várku na velký plech ;)




Žádné komentáře:
Okomentovat