2 lžíce ghí/másla/oleje
2-3 lžičky mleté papriky
1 lžička mletého kmínu
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 žlutá paprika
500g kysaného zelí
400g uvařené cizrmy
4 bobkové listy
10 kuliček nového koření
2l horké vody nebo zeleninového vývaru
ječná mouka na zahuštění
200ml rostlinné smetany
sůl, pepř
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ve 4l hrnci na polévku rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli s bobkovým listem a novým kořením. Osolíme a opepříme, zasypeme kmínem a mletou paprikou. Promícháme a vhodíme očištěné na nudličky nakrájené papriky, cizrnu a kysané zelí. Zalijeme vodou nebo vývarem a provaříme do změknutí paprik. Na závěr zahustíme moukou nebo hraškou, můžeme zjemnit i smetanou...
Žádné komentáře:
Okomentovat