Prebiotická směs jsem to nazvala pro množství zeleniny, která je tou nejlepší potravou pro naší probiotickou kulturu ve střevech. Je to potrava pro užitečné bakterie a dobře se po ní množí. Mezi prebiotika se řadí všechny cibule, česneky, pórek, pažitka....ale i topinambur, vodnice, ředkve a čekanka, zkrátka zelenina štiplavé někdy až pálivé chuti.
A čirok jsem zkusila poprvé! Je to další vhodná potravina pro bezlepkáře nebo jen pro odlehčení. Použijete ho stejně jako pohanku, jáhly, rýži apod. ;)
2 červené cibule
2 lžíce oleje
sůl, pepř
1 pórek
miska nakrájených česnekových stvolů
500g čiroku
ZÁLIVKA:
1 cibule
1 stroužek česneku
2 lžíce hummusu nebo jen uvařené cizrny
1 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce vinného octa
1 lžíce shoyu nebo tamari
špetka cukru
sůl, pepř
100ml olivového oleje
Čirok si předem uvaříme podle návodu na obalu.
Pórek a česnekové květní stvoly mírně orestujeme na osmahlé cibulce. Jen do změknutí, aby se zachovala zelená barva!
Suroviny na zálivku společně rozmixujeme.
Podáváme s čerstvým salátem nebo zeleninou a posypané pažitkou ;) Dobrou chuť!
Na mém blogu najdete i jiné recepty s česnekovým květním stvolem ;)
Žádné komentáře:
Okomentovat