Džemy a marmelády v kombinaci s bylinkami jsou mojí oblíbenou specialitou ;) Tento už mám přes týden hotový, tak snad se ještě bude recept někomu hodit....my už teď máme po meruňkách.
300g černého rybízu
700g meruňek
300g třtinového cukru
1 cirón
10g citrónového pektinu
2 vrchovaté lžíce utřené sušené meduňky
Předem si připravíme sklenice a víčka-pečlivě je umyjeme a vyvaříme. Do hrnce dáme vařit ovoce, cukr, šťávu z citronu a pektin. V hmoždíři rozetřeme sušenou meduňku na co nejjemnější prášek a přisypeme do hrnce.
Rozvařujeme do zhoustnutí a současně sbíráme pěnu vzniklou vařením. Horkou hmotou plníme připravené čisté skleničky, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 5 minut.
V receptu je uplne preskočeno, co dělat s rybízem, zda se tam dává jen štáva nebo celé plody se seminky?
OdpovědětVymazat