200g datlí (předem namočíme)
6 lžic nepraženého kakaa
2 hrnky kokosové mouky
2 hrnky vlašských ořechů
Datle slijeme a spolu s kakaovým práškem rozmixujeme dohladka. Smícháme v míse s kokosovou moukou a namletými ořechy. Těsto si rozdělíme na dva díly.
Krém:
300g datlí (předem namočíme)
3/4 hrnku vody z namočených datlí
10 lžic kokosového oleje
10 lžic nepraženého kakaa
1 lžíce vanilkového extraktu
Datle slijeme a spolu s kakaovým práškem rozmixujeme dohladka. Kokosový olej rozpustíme ve vodní lázni, přidáme ostatní suroviny a rozmixujeme na hladký a hustý krém. Rozdělíme si na tři díly.
Celou dortovou formu vyložíme potravinářskou fólií a na dno rovnoměrně zatlačíme první vrstvu korpusu. Naneseme první vrstvu krému a dáme do lednice. Po zatuhnutí vrstvy opakujeme - korpus a krém.
Čokoládová poleva:
10 lžic kokosového oleje nebo kakaového másla
4 lžíce nepraženého kakaa
2 lžíce agávového sirupu
Polevu připravíme ve vodní lázni a rovnoměrně jí polijeme dort a tupým nožem rozetřeme třeba i po obvodu. Dáme do lednice zatuhnout.
Posledním dílem krému dort ozdobíme pomocí zdobítka s libovolným nástavcem. Použít můžete také strouhaný kokos nebo mleté ořechy, jedlé květy atp.
Žádné komentáře:
Okomentovat