Konečně uzrál čas ho ozkoušet, chystala jsem se na něj už dlouho, protože na něj stále někde narážím. Typický banana bread je bez ořechů a sušeného ovoce a je strááášně sladký. Já si vymyslela svůj recept, aby nebylo třeba doslazovat ani sirupem.
10 datlí
200ml obilného mléka
250g špaldové celozrnné mouky
2 vejce
špetka soli
1 sáček vinného kamene (17g)
1/2 muškátového oříšku
100g hrubě nasekaných bio mandlí
50g kustovnice
kokosový olej
strouhaný kokos
V mixéru rozmixujeme dohladka banány s datlemi a mlékem. Potom ručně promícháme s ostatními surovinami a těsto nalijeme do formy na chlebíček, kterou jsme vymazali kokosovým olejem a vysypali strouhaným kokosem. Pečeme při 180°C 1 hodinu.
Žádné komentáře:
Okomentovat