pátek 15. července 2016

Zelný závin se "škvarky"


500g kvalitního listového těsta (bez palmového tuku, celozrnné nebo domácí ;)
500g kysaného zelí
2-3 lžíce oleje nebo ghí
hrubozrnnou sůl a pepř
200g uzeného tempehu
sušené větvičky rozmarýnu
hrst česnekových výhonů
hrst mungo klíčků
2 lžíce jemných ovesných vloček

Předehřejeme si troubu na 180°C. Na náplň osmahneme nakrájený tempeh, ke konci vhodíme mungo a česnekové výhony. Těsto vyválíme na pomoučené desce dotenka. Rozmístíme pokrájené zelí, posypeme zeleninou s tempehem, rozdrobíme rozmarýn a zasypeme ovesnými vločkami. Závin opatrně zarolujeme a přemístíme na plech (vymazaný nebo s papírem na pečení), tak aby spoj těsta byl vespodu. Potřeme olejem a pečeme při 175°C dozlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat