pátek 5. srpna 2016

Cuketový veganský koláč se švestkami


450g špaldové mouky
2 lžičky mleté cejlonské skořice
1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
1/2 mletého hřebíčku
1 sáček vinného kamene z DM
špetka soli
125ml obilného (rýžového) mléka
1 lžička jablečného octa
50g agávového sirupu
250ml olivového oleje
4 lžíce mletého lněného semínka
vanilka (semínka/cukr/extrakt)
350g najemno nastrouhané cukety
miska švestek

Ve velké míse promícháme suché suroviny, pak přidáme mokré a uhněteme homogenní těsto. Rovnoměrně ho rozetřeme na velký plech s papírem na pečení a poklademe rozpůlenými švestkami. Při 180°C pečeme asi 90 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat