
1l vody nebo zeleninového vývaru
1 lžíce curry
1 lžička mořské soli
200g uzeného tempehu
2 lžíce ghí
4 druhy čerstvých jarních listů (medvědí česnenek, smetanka, pažitka, potočnice)
500ml kefíru/jogurtu/smetany/rostlinné smetany/zakysané smetany/bešamelu.....
100g sezamových semínek
trochu mořské soli
2 stroužky česneku
100g chia
Kuskus s kořením a solí zalijeme v hrnci horkou vodou a necháme a si 10 minut odstát. Na ghí opečeme na kostičky nakrájený tempeh a smícháme s hotovým kuskusem. Všechny suroviny na zálivku vložíme do mixéru. Chia nemusíme, ale můžeme. Rozmixujeme dohladka, případně vmícháme chia a necháme chvilku stát, zhoustne to.
Žádné komentáře:
Okomentovat