
200g ghí nebo změklého másla
100g třtinového cukru
6 vajec
250g pohankové mouky
150g kešu
1 sáček prášku do pečiva bez fosfátů
1 malá sklenička domácí marmelády (kyselejší)
200g kešu (předem namočíme do rýžového mléka)
175ml rýžového mléka
200g tofu natural (nastrouhan najemno)
agávový sirup
ovoce
5 g agaru
asi 300ml vody
šťáva nebo sirup
šťáva z poloviny citrónu
Máslo, cukr a žloutky utřeme. Kešu rozmixujeme najemno, smícháme s práškem do pečiva a moukou a vmícháme do žloutkové směsi. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Těsto dáme do dortové formy (středně velké, vymazané a vysypané) a pečeme při 200°C asi 50 minut. Vychladlý koláč můžeme, ale nemusíme podélně rozříznout a namažeme marmeládou. Kešu, tofu, mléko a sirup rozmixujeme dohladka na hustý krém, kterým potřeme dort jako další vrstvu. Poklademe libovolným ovocem a zalijeme svařeným agarem. Necháme ztuhnout v lednici.




Žádné komentáře:
Okomentovat