
jáhly
olivový olej
mořská sůl
oregano
slunečnicová semínka
olivový olej
červená cibule
mořská sůl
mrkev
fazolky (celé lusky)
ředkvičky
divoká rajčátka
pažitka
brutnák
Jáhly vaříme asi 5 minut se lžící oleje, oreganem a solí, potom necháme přiklopené dojít. V pánvi nasucho opražíme slunečnicová semínka. Když začnou prskat je čas je přesypat do talíře a nechat vychladnout. Mezitím si sklidíme a připravíme zeleninu. Na pánvi na rozpáleném oleji orestujeme nakrájenou cibuli a fazolové lusky, mrkev a ředkvičky na kolečka. Osolíme a na chvilku přiklopíme. Zelenina se nesmí přetáhnout jinak ztratí barvu. Ve velké míse smícháme jáhly a zeleninu. Podáváme s čerstvou oblohou jako třeba rajčata nebo okurky ;)



Jáhly mám moc ráda :) tento salátek vypadá krásně!
OdpovědětVymazatNela z blogu Růžová rtěnka
Jáhly, bulgur, luštěniny... to je moje. Vypadá to velmi chutně!
OdpovědětVymazatCorculum | Stepanka_T
Instagram