
1kg dobře vyzrálých čerstvých rajčat (z kupovaných v zimě to prostě nebude ono ;)
kvalitní olivový olej
2 cibule
1 palice česneku
2l horké vody nebo zeleninového vývaru
sůl, pepř
pesto z mrkvové natě (vyrobíte jako bylinkové pesto)
Rajčata rozpůlíme a poklademe na pekáč nebo zapékací nádobu. Postříkáme lehce olivovým olejem a pečeme při 200°C asi 30 minut. Necháme vychladnout, pak půjdou krásně vymačkat ze slupek. Slupky nebudeme používat. V hrnci osmahneme na oleji nakrájenou cibuli a polovinu česneku. Jen do změknutí, ne do zlatohněda! Přilijeme vodu nebo vývar a vložíme rajčata, i případnou šťávu z pekáče po pečení. Osolíme, opepříme a zvolna asi 5 minut vaříme. Rajčata můžete podrtit šťouchadlem na menší kousky nebo celou polévku rozmixovat ponorným mixérem. Záleží co preferujete. Podáváme s pestem a těstovinami nebo chlebem.


Žádné komentáře:
Okomentovat