
1 velká cibule
5 středně velkých brambor
1 fenykl (použila jsem 3 mini ze zahrady ;)
2 lžičky soli
čerstvě namletý pepř
slunečnicový olej
2 lžičky domácí vegety
1 lžíce kuliček koriandru (utřený v hmoždíři)
2l horké vody nebo zeleninového vývaru
2 lžíce vinného octa
obilná smetana
Červenou řepu, cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Fenykl očistíme a nahrubo nakrájíme. Na slunečnicovém oleji společně restujeme a trošku podlijeme, aby se zelenina nepřichytávala ke dnu. Osolíme a opepříme, přidáme koření a zalijeme vodou. Vaříme asi 20-30 minut, do změknutí zeleniny. Potom vše rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme octem. Můžeme podávat ještě se smetanou.



Tak ta vypadá naprosto skvěle, to budu muset vyzkoušet. Mě docela překvapilo to, že červená řepa je dobrá na zrak. Mám ji rád, ale toto jsem o ní nevěděl. Budu ji asi muset víc zařadit do svého jídelníčku. Právě se zrakem mám totiž teď posledních pár měsíců problémy. Už prostě nevidím tak jako dřív. Dost přemýšlím i nad tím jestli si z https://www.hotovebryle.cz/ neobjednat nějaké dioptrické brýle.
OdpovědětVymazat