Já pomalu, ale jistě čtu a zpracovávám knihy, které jsem dostala k Vánocům. V zimě mám víc času, protože není práce na zahradě, tak čtení doháním. A u toho zobu. Teď u psaní příspěvku taky zobu, je to nemoc! :) Koukám ale, že mi už někdo z pytlíku vybral všechny hrozinky :o
Směs samozřejmě koupíte už hotovou, kdekoliv. Mě se to ale vůbec neosvědčilo kupovat. Ty nebio jsou vždy sířené a ty bio dost drahé! A ještě jsem snad nenarazila na směs, resp. výrobce, v jehož sáčku by nebyly ořechy nažluklé. Největší problém dělají vždy vlašáky a lískáče. Tyto dva druhy ořechů mám naštěstí svoje a vím, že jim stačí opravdu pár týdnů k tomu, aby vylouskané při pokojové teplotě zežlukly. Ostatní suroviny jsem koupila v bio kvalitě. Je to dobrota a vím co jím!
lískové ořechy
kešu
mandle
vlašské ořechy
hrozinky/brusinky
Promícháme v misce rukou a uložíme do papírového pytlíku nebo sklenice. Neskladujeme zbytečně příliš dlouho, pokud musíme můžeme dát směs raději do lednice. Ořechy konzumujeme čerstvě vylouskané, pro výše zmiňované rychlé žluknutí tech více olejnatých.
Mňam.. tyhle směsi mám mooc ráda :)
OdpovědětVymazatNela z blogu Růžová rtěnka