
4 bulvy červené řepy
ocet
zbytky krajek, stuh nebo záclon
gumičky nebo provázek
nůžky
Vejce
umyjeme a obalíme krajkou, dobře stahneme
a zagumičkujeme nebo zavážeme provázkem. Do hrnce
vložíme na hrubé kostky nakájenou červenou řepu a připravená vejce, zalijeme vodou, aby bylo vše
ponořené, přidáme trochu octa a uvaříme natvrdo. Potom odstavíme a
necháme ještě pár hodin obarvovat, alespoň do vychladnutí, ideálně přes
noc. Nakonec vejce odhalíme a necháme oschnout. Ještě lépe budou vypadat, když je
přetřete troškou oleje na ubrousku nebo pokud máte olej v lahvičce s
rozprašovačem. Mě poněkud zflekatěly, nějaký skořápkový pigment, ale vypadá to zajímavě...takové mramorování ;)

Žádné komentáře:
Okomentovat