100ml oleje
3 vejce
100g třtinového cukru
500g tvarohu
80g pohankové krupice
1 sáček prášku do pečiva bez fosfátů
trochu rýžového mléka
asi 750g ovoce
máslo a strouhanku na vysypání formy (nebo kokosák a strouhaný kokos)
Formu si vymažeme a vysypeme. Olej, žloutky a cukr utřeme s tvarohem. Krupici smícháme s práškem do pečiva a vmícháme do těsta. Doladíme konzistenci na řidší těsto trochou mléka. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. Zhruba polovinu těsta nalijeme do formy, na ní vyskládáme ovoce a zalijeme zbylým těstem, které rozetřeme dohladka. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova, při 180°C je to asi 45 minut, s mraženým ovocem asi 1 hodinu. Koláč je hotový jakmile se horní vrstva začne nadouvat.


Žádné komentáře:
Okomentovat