Omelety a palačinky

Špenátovo-pohankové palačinky s cizrnovo-jablečnou náplní

27.12.15 ApiAstrum 0 Comments


Na palačinky:

250g pohankové mouky
3 vejce
600ml obilného mléka
250ml vody (nebo méně pokud použijeme mražený špenát)
špetka mořské soli
2 hrsti špenátu nebo patřičné množství mraženého
10 lístků bazalky

kokosový olej na smažení

Náplň:

3 lžíce tahini
3 lžíce olivového oleje (extra virgin)
1 citrón na šťávu
2 jablka nastrouhaná nahrubo
pepř
400g uvařené cizrny

případně ještě marmeláda pro klasiky

Ingredience na palačinky dáme společně do mixéru a umixujeme dohladkého zeleného těsta. Necháme 30 minut odležet v lednici. Smažíme na kokosovém oleji z obou stran. Suroviny na náplň promícháme společně v míse nejlépe rukou. Chuť je velmi zajímavá, nakonec mě ale chytla. Inspirováno zde.

0 komentářů: