Omelety a palačinky
Na palačinky:
250g pohankové mouky
3 vejce
600ml obilného mléka
250ml vody (nebo méně pokud použijeme mražený špenát)
špetka mořské soli
2 hrsti špenátu nebo patřičné množství mraženého
10 lístků bazalky
kokosový olej na smažení
Náplň:
3 lžíce tahini
3 lžíce olivového oleje (extra virgin)
1 citrón na šťávu
2 jablka nastrouhaná nahrubo
pepř
400g uvařené cizrny
případně ještě marmeláda pro klasiky
Ingredience na palačinky dáme společně do mixéru a umixujeme dohladkého zeleného těsta. Necháme 30 minut odležet v lednici. Smažíme na kokosovém oleji z obou stran. Suroviny na náplň promícháme společně v míse nejlépe rukou. Chuť je velmi zajímavá, nakonec mě ale chytla. Inspirováno zde.
Špenátovo-pohankové palačinky s cizrnovo-jablečnou náplní
250g pohankové mouky
3 vejce
600ml obilného mléka
250ml vody (nebo méně pokud použijeme mražený špenát)
špetka mořské soli
2 hrsti špenátu nebo patřičné množství mraženého
10 lístků bazalky
kokosový olej na smažení
Náplň:
3 lžíce tahini
3 lžíce olivového oleje (extra virgin)
1 citrón na šťávu
2 jablka nastrouhaná nahrubo
pepř
400g uvařené cizrny
případně ještě marmeláda pro klasiky
Ingredience na palačinky dáme společně do mixéru a umixujeme dohladkého zeleného těsta. Necháme 30 minut odležet v lednici. Smažíme na kokosovém oleji z obou stran. Suroviny na náplň promícháme společně v míse nejlépe rukou. Chuť je velmi zajímavá, nakonec mě ale chytla. Inspirováno zde.
0 komentářů: