Květen,

Chřestová polévka s čínskou pažitkou

10.5.16 ApiAstrum 0 Comments


500g chřestu
1,2 l vody
2 lžíce ghí
1 velká cibule
4 stroužky česneku
himalájská růžová sůl
3 velké hrsti čínské pažitky (nebo špenátu)
čerstvě umletý pepř
shoyu
kváskový chléb

Na lžíci ghí osmahneme uříznuté špičky chřestu, osolíme a pár minut opékáme aby změkly. Dáme stranou, přidáme ghí a osmahneme nakrájenou cibuli. Pak přidáme nasekaný chřest a utřený česnek, osolíme a chvíli opékáme. Podlijeme vodou a vaříme do změknutí chřestu. Nakonec vmícháme nasekanou nať čínské pažitky a rozmixujeme ponorným mixérem. Podáváme s opečenými špičkami chřestu a s plátkem kváskového chleba.

0 komentářů: