Pohanka

Zapečená pohanka se zeleninou a uzeným tempehem

27.5.16 ApiAstrum 0 Comments


500g pohanky kroupy (menší část můžeme nahradit lámankou)
sůl

200g uzeného tempehu
slunečnicový olej

1 brokolice
1 řapíkatý celer
1 zelená paprika
500g kvalitního kysaného zelí (nejlépe domácího, já takové perfektně kyselé dostala od kamarádky ;)
2 lžičky sušené majoránky
1 lžička mletého kmínu
1/2 lžičky mletého zázvoru
čerstvá petrželka, libeček....
4 domácí vejce

ghí

Pohanku uvaříme podle návodu na obale a necháme odstát. Tempeh nakrájíme na malé kostičky a osmažíme na oleji, přesypeme do misky a na pánvi na novém oleji lehce orestujeme nakrájenou brokolici, celer a papriku. Ve velké míse vše společně promícháme, přidáme kysané zelí a nasekané bylinky, okořeníme. Rozklepneme vejce a dobře směs promícháme, nejlépe to jde rukou (takovéto větší množství). Do velkého ghíčkem vymazaného pekáče směs nasypeme a rovnoměrně namačkáme. Pečeme při 200°C odkryté asi 45 minut.

0 komentářů: