Soja

Restované česnekové květní výhony s uzeným tempehem

16.6.16 ApiAstrum 0 Comments

Kdo pěstuje česnek paličák vyštipuje touto dobou květní stvoly, aby se rostliny nevysilovaly květem a dali sílu do cibule. Jídlo je vege obdobou restovaných fazolek se slaninou a česnekem. Nejlepší přílohou je kváskový chléb.


miska nasekaných čerstvých květních stvolů česneku
200g uzeného tempehu
slunečnicový olej
sůl, pepř
Bambova sůl na dochucení

Na oleji osmažíme na kostičky nakrájený tempeh, pak přisypeme nasekané stvoly česneku, osolíme a opepříme, přiklopíme a chvilku dusíme s asi deckou vody. Opravdu jen chvilku ať zelená zůstane zelenou, měkké jsou za chvilku, vždyť se dají jíst i syrové :)

0 komentářů: