Brambory

Voňavé nové brambory s květákem a cibulí

15.7.16 ApiAstrum 0 Comments


1 lžička nastrouhaného zázvoru
350g cibule
2-3 lžíce ghínebo oleje
1kg nových brambor
500ml vody
himalájská sůl
1 květák
5 hřebíčků
kousek celé kůry skořice
4 stroužky česneku
2 lžičky kari koření
(bílý jogurt a pažitka na ozdobu)

Umyté brambory nakrájíme na kostky a cibuli na větší kousky. Utřeme česnek a spolu se zázvorem,  přidáme hřebíček, skořici a kari restujeme na oleji cca 5 minut. Pak přidáme cibuli, restujeme 2 minuty a nakonec přidáme brambory, květák rozdělený na malé růžičky a sůl. Podlijeme vodou a dusíme, dokud brambory nezměknou. Můžeme podávat s jogurtem pro zjemnění.

0 komentářů: