Hořčice
100g světlého hořčičného semínka (na kremžskou část nahradíme tmavým hoř. semínkem)
250-300ml tekuté složky (ocet8% 1:1 s vodou, nebo jablečný/ninný 3-4%, nebo jen bílé stolní víno;)
1/2 lžičky mořské soli
1 lžíce třtinový cukru nebo medu
2 lžíce oleje
(bylinky a koření jako je estragon, bazalka, tymián, pro barvu kurkuma a dle chuti/křen nebo sušený česnek...)
Semínka zalijeme horkým octem a po dvou hodinách ochutíme a rozmixujeme na požadovanou konzistenci. Chceme-li hladkou řidší hořčici jako z obchodu použijeme více vody a semínka si předem umeleme v kafemlýnku.
Domácí hořčice
Proč zrovna domácí hořčici? Nejsou v ní konzervanty a barviva a mužeme si jí ochutit podle sebe. A hlavně proto, že je výborná. Zpočátku je i základní hořčiče celkem ostrá, nos protahující, časem ale vyprchává. Chce to nechat ji asi týden odležet. Konzistenci můžete udělat klasickou řidší nebo jako dip, s kousky semínek nebo úplně hladkou kremžskou, bylinkovou apod.![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEii7nUsIGV7MlIquaGEAX2gNGBU1ZTm7GYwXobEY9I_B_6x-ZLuw7G2yFJBBxOQuFpl7hz9LEg_gZ_kS_7hIOUrWdNIaouEGCElh8xFNQ2ssYlB9GGF5EFyos3XcjzgcoyVIUs07S-9ZYo/s1600/DSC08616.jpg)
250-300ml tekuté složky (ocet8% 1:1 s vodou, nebo jablečný/ninný 3-4%, nebo jen bílé stolní víno;)
1/2 lžičky mořské soli
1 lžíce třtinový cukru nebo medu
2 lžíce oleje
(bylinky a koření jako je estragon, bazalka, tymián, pro barvu kurkuma a dle chuti/křen nebo sušený česnek...)
Semínka zalijeme horkým octem a po dvou hodinách ochutíme a rozmixujeme na požadovanou konzistenci. Chceme-li hladkou řidší hořčici jako z obchodu použijeme více vody a semínka si předem umeleme v kafemlýnku.
0 komentářů: