Hořčice

Domácí hořčice

8.10.16 ApiAstrum 0 Comments

Proč zrovna domácí hořčici? Nejsou v ní konzervanty a barviva a mužeme si jí ochutit podle sebe. A hlavně proto, že je výborná. Zpočátku je i základní hořčiče celkem ostrá, nos protahující, časem ale vyprchává. Chce to nechat ji asi týden odležet. Konzistenci můžete udělat klasickou řidší nebo jako dip, s kousky semínek nebo úplně hladkou kremžskou, bylinkovou apod.


100g světlého hořčičného semínka (na kremžskou část nahradíme tmavým hoř. semínkem)
250-300ml tekuté složky (ocet8% 1:1 s vodou, nebo jablečný/ninný 3-4%, nebo jen bílé stolní víno;)
1/2 lžičky mořské soli
1 lžíce třtinový cukru nebo medu
2 lžíce oleje
(bylinky a koření jako je estragon, bazalka, tymián, pro barvu kurkuma a dle chuti/křen nebo sušený česnek...)

Semínka zalijeme horkým octem a po dvou hodinách ochutíme a rozmixujeme na požadovanou konzistenci. Chceme-li hladkou řidší hořčici jako z obchodu použijeme více vody a semínka si předem umeleme v kafemlýnku.

0 komentářů: