Brambory

Vánoční bramborový salát s česnekovou tofunézou

26.12.16 ApiAstrum 0 Comments

Měla jsem jedinou představu, udělat sváteční salátek z minibrambůrků. Ostatní byla improvizace, směs restované a čerstvé zeleniny, tofunéza. Salát chutnal skvěle a taky rychle zmizel. Měl prostě úspěch, takže se podělím o recept. Podával se s orestovaným seitanem a marinovaným tofu, jenom. Chtěla jsem si to taky užít a ne trávit čas v kuchyni....


minibrambory uvařené ve slupce
1 trs řapíkatého celeru
1 pórek
2 lžíce ghí nebo oleje
bylinková sůl
kukuřice (mražená/konzervovaná)
mrkev
červená paprika

Brambory oloupeme a vložíme do mísy. V pánvi lehce orestujeme na oleji nakrájený řapíkatý celer a pórek, osolíme, opepříme a přidáme k bramborám. Dále přidáme na kolečka nastrouhanou mrkev, nakrájenou papriku a kukuřici. Vyrobíme si tofunézu, ponorným mixérem rozmixujeme:

200g tofu natural (najemno nastrouhané)
olivový nebo řepkový olej (množství podle požadované konzistence)
3 stroužky česneku
bylinkovou sůl

Vše dobře, ale opatrně s tofunézou promícháme. Podáváme ke karbenátkům, seitanu apod., ale dobrý je i  samotný.

0 komentářů: