Buchty

Obrácená banánová špaldová buchta

19.1.17 ApiAstrum 0 Comments


100g másla nebo ghí nebo třeba kokosového oleje
4 banány
javorový sirup
100g třtinového cukru
2 lžíce vanilkového cukru
4 vejce
200g hladké špaldové mouky
1 sáček bezfosfátového kypřícího prášku
150g jemně namletých kešu nebo mandlí
180ml rýžového mléka

Troubu vyhřejeme na 170°C. Zvolenou formu vysteleme dobře papírem na pečení a dno polijeme javorovým sirupem. Tři oloupané banány rozřízneme podélně napůl a řeznou stranou položíme na javorový sirup. Ostatní suroviny na těsto, včetně posledního banánu, rozmixujeme dohladka v mixéru. Těsto nalijeme na banány a pečeme asi hodinu, záleží na výšce těsta podle zvolené formy.

0 komentářů: