Rýže,

Zeleninová směs na kari s hráškovou rýží

16.1.17 ApiAstrum 0 Comments


400g rýže basmati
200g mraženého hrášku
mořská sůl

1 vrchovatá lžíce ghí nebo oleje
1 třední cibule
2 stroužky česneku
kousek čerstvého zázvoru
mořská sůl
1 lžíce hořčičných semínek
2 mrkve
250g žampionů
1 pórek
1 lžíce kurkumy
1 lžíce mletého koriandru
sklenice vody na podlití

Rýži uvaříme podle návodu v osolené vodě. Pokud zbyla voda scedíme a promícháme s hráškem. V pánvi rozehřejeme ghí, nasypeme hořčičná semínka a nastrouhaný zázvor. Chvíli restujeme pak přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Zasypeme kurkumou a koriandrem, přidáme nakrájený pórek, žampiony a nastrouhanou mrkev. Podlijeme promícháme a dusíme do změknutí. Podáváme s hráškovou rýží.

0 komentářů: