Pečivo

Focaccia s česnekem a rozmarýnem

25.2.17 ApiAstrum 0 Comments

Plochý italský chléb z bílé mouky a droždí s typickými dolíčky, a výraznou chutí a vůní po česneku a bylinkách (rozmarýn, šalvěj nebo oregano).


Na dvě kulaté placky na velký plech :
42g čerstvého droždí (1 kostka)
6 lžic olivového oleje
1kg hladké chlebové mouky
4 lžičky mořské soli
4 stroužky česneku
2 lžíce sušených jehliček rozmarýnu

Droždí rozpustíme v asi 300ml vlažné vody, pak přidáme olej a nalijeme do mísy na mouku se solí. Vypracujeme vláčné a pružné těsto a necháme asi hodinu kynout.  Těsto vyklopíme na pracovní plochu a zapracujeme utřený česnek a bylinky. Rozdělíme na 2 nebo 4 díly, rozválíme do placek a uděláme do nich hluboké důlky prstem. Necháme ještě 30minut kynout, pak potřeme olivovým olejem a pečeme při 200°C asi 30minut. Pečivo podáváme ještě teplé.

0 komentářů: