Těstoviny a kuskus

Kari kuskus s jarní bylinkovou zálivkou

7.4.17 ApiAstrum 0 Comments

Počasí nic moc, ale rostlinám to svědčí. Šťavnatých jedlých listů "divokých" bylin je plná zahrada. Dětem počasí neva a prozkoumávání napršelé vody v jámě po rybníčku se protáhlo do maximálního možného vymáchání. Když už nám kručelo v břiše, cestou domů jsme si nasbírali jarní divokou zeleninu a uvařili si společně tuhle rychlovku ;)


500g celozrnného kuskusu
1l vody nebo zeleninového vývaru
1 lžíce curry
1 lžička mořské soli

200g uzeného tempehu
2 lžíce ghí

4 druhy čerstvých jarních listů (medvědí česnenek, smetanka, pažitka, potočnice)
500ml kefíru/jogurtu/smetany/rostlinné smetany/zakysané smetany/bešamelu.....
100g sezamových semínek
trochu mořské soli
2 stroužky česneku
100g chia

Kuskus s kořením a solí zalijeme v hrnci horkou vodou a necháme a si 10 minut odstát. Na ghí opečeme na kostičky nakrájený tempeh a smícháme s hotovým kuskusem. Všechny suroviny na zálivku vložíme do mixéru. Chia nemusíme, ale můžeme. Rozmixujeme dohladka, případně vmícháme chia a necháme chvilku stát, zhoustne to.

0 komentářů: