Bulgur,
Mexické fazole na oreganu s bulgurem
Perfektní, rychlý a plnohodnotný pokrm pro vegetariány ;) Mňam!![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhI0PD6l2ykiMhSAOV_pbW9Vn4M4lDJrHifBZQAr_NkKNWflziOm1inbX_wU8Yh2a61GD31MV5-y-vAuXITh7oXxarx6SLuwM0Y_eZkbLiMJZ4OBnrRdjp-Cu86j8TRX47TgEELOz2LwKg/s1600/DSC06292.jpg)
olivový olej
1 střední cibule
2 stroužky česneku
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 lžička chilli
800g zavařených rajčat (nebo bio v plechovce)
1 lžička sušeného oregana nebo několik snítek čerstvého
800g uvařených adzuki fazolí
200g sterilované kukuřice
1 lžička třtinového cukru
500g bulguru
Na oleji ve vyšší pánvi opečeme nakrájenou cibuli a utřený česnek. Přidáme nakrájené papriky a chilli, oregano a opékáme do změknutí. Potom přidáme rajčata, fazole, cukr, kukuřici a společně přivedeme k varu. Snížíme teplotu a necháme jen probublávat do změknutí a zhoustnutí. Podáváme s uvařeným bulgurem, můžeme ještě posypat čerstvou petrželkou.
0 komentářů: