Cukroví a sušenky,

Kosové řezy s karobem

1.6.17 ApiAstrum 0 Comments

Dostala jsem od Purityvision kokosák na otestování v kuchyni. Původně spíše na něco slaného, ale inspirace nebyla a zavedlo mě to ke starému receptu na kokosové řezy. Trochu jsem ho změnila. Místo másla jsem použila kokosák, místo kakaa karob a množství cukru stahla na polovinu. I tak je to dost sladké ;) A protože je tam ten kokosák a je celkem teplo, jsou řezy nejlepší vychlazené. Karobové sušenky moc nemusím, ale tady není karob vůbec poznat přes množství toho kokosu :)


Korpus:
100g třtinového cukru
5 vajec
150g strouhaného kokosu
2 lžíce kukuřičné strouhanky
2 lžíce hrubé špaldové mouky
Krém:
3 bílky
100g třtinového cukru
180g strouhaného kokosu
200g kokosového oleje
Poleva:
100g kokosového oleje
trochu agávového sirupu (tady cukr nedoporučuju, nestihl by se rozpustit)
2 lžíce karobového prášku
2 lžíce rýžového mléka
1 lžíce kukuřičného škrobu

Vejce utřeme s cukrem a smícháme rokou s ostatním na korpus. Rovnoměrně natlačíme na malý plech, vymazaný nebo s papírem na pečení. Pečeme při 175°C 30 minut. Na polevu rozehřejeme olej ve vodní lázni a vmícháme do něj ostatní. Rozetřeme na korpus a polijeme karobovou polevou. Před podáváním vychladíme v lednici.

0 komentářů: