Zelenina

Pečená zelenina z Nice

14.8.17 ApiAstrum 0 Comments

Je to teď parádní období, jídla je plná zahrada až to člověk nestíhá zpracovávat. Mám to ráda, jít si jen tak na zahradu nasbírat suroviny k snídani, obědu i k večeři. A zpracování přebytků? Ano souhlasím, že je to občas fuška a často se i nechce jenže v zimě jsem za ty všechny dobroty vděčná, moc! Dělávám marmelády, omáčky, kečup....... Některé recepty mám na blogu už z předchozích let, kdybyste potřebovali inspiraci ;)


1kg cukety
700g rajčat nebo nebo 400g v plechovce
1-2 červené cibule
1 palice česneku
olivový olej
miska černých oliv
provensálské bylinky
kapary podle chuti
černý pepř a mořská sůl

Do ohnivzdorné zapékací nádoby postupně rovnoměrně vkládáme zeleninu jak ji očistíme a naporcujeme. Nakrájenou cuketu, rajčata, cibuli a utřený česnek. Zasypeme olivami, kapary a kořením, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Pečeme asi hodinu v předehřáté troubě na 200°C. Pokud povrch zeleniny při pečení příliš osychá, promíchejte. Podáváme teplé nebo i s tudené s kvalitním pečivem, ideálně kváskovým ;) Můžete zasypat čerstvou petrželkou nebo lístky bazalky.

0 komentářů: