Cizrna,

Cizrnový koláč s jablky

22.1.18 ApiAstrum 2 Comments

A opět něco sladkého z luštěnin, a zase to nikdo nepozná ;) Chuť cizrny je poměrně neutrální a výživová hodnota jídla je s ní významně vyšší než při použití obilné mouky. Koláč je také přirozeně bez lepkový.


250g uvařené cizrny
100g vlašských ořechů
špetka soli
sáček prášku do pečiva bez fosfátů
2 lžíce medu nebo třtinového cukru
1 lžíce vanilkového extraktu
citrónová kůra
1 lžička perníkového koření
3 vejce

asi 3 středně velká jablka

Suroviny na těsto rozmixujeme ve výkonném mixéru a nalijeme do vymazané a vysypané koláčové formy. Poklademe půlměsíčky očištěných jablek a pečeme při 175°C 50 minut.
 

2 komentáře:

  1. Tak přesně na takový koláč mám obrovskou chuť. Na den svatého Valentýna by to prostě padlo přímo do mých úst. Problém ale nastane, když si uvědomím, kolik minut se budu muset kvůli takovému koláčku drobečkovi hýbat. Kamarádka mi nedávno na fejsbůku doporučovala, ať vyzkouším toto na hubnutí. Nemáte s tím zkušenost?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, jestli se můžu podělit o svoji zkušenost, tak při hubnutí často opravdu není nutné užívat nějaké přípravky nebo něco podobného. Většinou stačí jen správným způsobem upravit stravu a začlenit do svého života nějaký ten pohyb. Já mám například výhodu v tom, že na zahradě máme přelivový bazén, takže si můžu prakticky kdykoliv jít zaplavat. I když teď už je na to celkem zima.

      Vymazat