Crumble apod.
4-8 jablek podle velikosti
1 menší dýně Hokkaidó (cca 800g čisté dužiny)
4-5 hrstí ovesných vloček
dýňové koření
2 hrsti mandlových plátků nebo nasekaných mandlí
2 hrsti nasekaných dýňových semínek
2 lžíce ghí nebo másla
agávový sirup
Troubu si předehřejeme na 200°C. Očištěná jablka a dýni nakrájíme na menší kousky. Dáme do vymazaného pekáčku nebo malých misek. Poprášíme lehce kořením. V misce smícháme a prsty dobře promneme: ovesné vločky, mandle, dýňová semínka, ghí a sirup. Nasypeme rovnoměrně na jablka s dýní a dáme do trouby na 30 minut. Nejlepší je ještě teplý!
Dýňovo-jablečný crumble
Dýně na sladko... Dnes zdravá svačina, zítra zdravá snídaně ;)4-8 jablek podle velikosti
1 menší dýně Hokkaidó (cca 800g čisté dužiny)
4-5 hrstí ovesných vloček
dýňové koření
2 hrsti mandlových plátků nebo nasekaných mandlí
2 hrsti nasekaných dýňových semínek
2 lžíce ghí nebo másla
agávový sirup
Troubu si předehřejeme na 200°C. Očištěná jablka a dýni nakrájíme na menší kousky. Dáme do vymazaného pekáčku nebo malých misek. Poprášíme lehce kořením. V misce smícháme a prsty dobře promneme: ovesné vločky, mandle, dýňová semínka, ghí a sirup. Nasypeme rovnoměrně na jablka s dýní a dáme do trouby na 30 minut. Nejlepší je ještě teplý!
0 komentářů: